Skip to main content

Zwangerfit®

Bent u op zoek naar een sportieve zwangerschapscursus? Dan is ZwangerFit®  bij Fysiotherapie Gezondheidscentrum Merenwijk iets voor jou!  Zwangerfit® is een erkende cursus die door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt.

Het is een eigentijdse cursus, ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapeuten (NVFB), voor vrouwen tijdens en na hun zwangerschap.

Uw Zwangerfit® docent is een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut.

ZwangerFit® onderscheidt zich van andere cursussen door het geven van trainingen en aparte theorielessen. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de trainingstijd en zijn de trainingen echt actief.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, banden) die zwangerschap gerelateerd zijn, geeft de bekkenfysiotherapeut 1 op 1 adviezen of indien nodig een individuele behandeling.

Praktische cursusinformatie

Meedoen kan al vanaf het moment dat u er aan toe bent tot aan de bevalling. U kunt wekelijks instromen zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling. Er is geen verwijzing nodig. Na de bevalling is het mogelijk om na 6 weken weer mee te doen met ZwangerFit®.

Wanneer?
Dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur.

Waar?
Gezondheidscentrum Merenwijk, Rosmolen 2

Kosten

De kosten voor de intake bedragen € 34,00.

De kosten voor een strippenkaart zijn als volgt:
– Strippenkaart 5x     €   75,00 / 6 weken geldig vanaf de eerste deelname
– Strippenkaart 10x   € 145,00 / 3 maanden geldig vanaf de eerste deelname
– Strippenkaart 15x   € 210,00 / 4 maanden geldig vanaf de eerste deelname
– Strippenkaart 20x  € 270,00 / 5 maanden geldig vanaf de eerste deelname

De strippenkaart kan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling gebruikt worden.
Vraag bij uw zorgverzekeraar na of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van een zwangerschapscursus.
U ontvangt van ons een nota. Deze nota kunt u, als uw ziektekostenverzekeraar de kosten voor deze cursus geheel/gedeeltelijk vergoedt, indienen bij uw verzekeraar.

Aanmelden

Telefonisch of per e-mail (zie contactgegevens). Voorafgaand aan de eerste training krijgt u een persoonlijke intake. Wij verzoeken u een volledig ingevuld intakeformulier mee te nemen. Het intakeformulier kunt u hier onder vinden.

Intakeformulier tijdens zwangerschap

Intakeformulier na de zwangerschap