Skip to main content

Psychologen

De ELPgroep is een maatschap van GZ-psychologen in de eerstelijn die bestaat uit Barbara Erenstein, Maria Ernst, Ingeborg van der Vecht en Linda Verhoeven. De maatschap werkt nauw samen met Suzanne Vlasveld en Marloes Hogenelst, beiden GZ-psycholoog.

De ELPgroep werkt in overleg met de disciplines in het Gezondheidscentrum, met het Sociaalwijkteam en Jeugd-en gezinsteam in de wijk en met andere psychologen, psychotherapeuten en psychiaters in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). We bieden hoofdzakelijk Generalistische Basis GGZ voor zowel volwassenen als jeugdigen. We zijn werkzaam op drie verschillende locaties in Leiden: Gezondheidscentrum Merenwijk, Gezondheidscentrum Stevenshof en Gezondheidscentrum Roodenburg.

In de intakefase wordt de situatie en hulpvraag verhelderd om vervolgens een behandelplan te kunnen bespreken. In de behandeling wordt gewerkt aan persoonlijke doelen en oplossing.

De psychologen werkzaam bij de ELPgroep staan ingeschreven in het BIG-register als gezondheidszorgpsycholoog en hebben een post-doctorale opleiding gevolgd. Ze zijn lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) of van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) of van de Federatie voor Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten of van de Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen. De ELPgroep voldoet aan de kwaliteitseisen van de LVVP.