Reisvaccinaties

Extra service:  reizigersvaccinaties voor ingeschreven cliënten

Voor reizen naar verre landen, maar ook voor sommige Oost-Europese landen, hebt u vaccinaties nodig. Deze beschermen u tegen ziekten zoals: difterie, tetanus, polio, geel­zucht, etc. Deze ziekten komen in Nederland niet of nauwelijks meer voor. Goed gevacci­neerd op reis gaan kan u een hoop ellende besparen!

Als u plannen heeft een reis te gaan maken, kunt u bij ons aan de balie een formulier reizigersvaccinatie ophalen, hierop moeten een aantal gegevens worden ingevuld. U kunt dit formulier ook onderaan online invullen en versturen.

Belangrijk is te weten naar welk land en naar welk gebied u precies gaat in het land. Bij bezoek aan meerdere landen of gebieden binnen één reis is het handig als u een reisschema en/of landkaartje met route toevoegt.

Heeft u als kind al uw vaccinaties gehad? Heeft u al eerder een verre reis gemaakt en dus al één of meerdere vaccinaties gekregen? Allemaal vragen die voor ons belangrijk zijn om u een goed advies te kunnen geven. Een kopie van uw vaccinatieboekje is daarom handig mee te sturen/nemen! Ook informatie over uw huidige gezondheidssituatie is belangrijk. Bij een zwangerschap, of het hebben van een verminderde weerstand is extra oplettendheid vereist.

Na het inleveren van het formulier gaan de (daarvoor speciaal geschoolde) assistentes kijken welke vaccinaties nodig zijn en wat voor aanvullende maatregelen en adviezen op zijn plaats zijn. Na overleg met de huisarts over het advies, neemt de assistente contact met u op. Zij kan meteen een afspraak met u plannen. Tevens krijgt u een folder met handige tips rond hygiëne; welke medicijnen mee te nemen, etc.

Kosten
De kosten voor het reisadvies zijn € 30,- voor het eerste gezinslid, voor meereizende gezinsleden naar dezelfde bestemming wordt € 15,- p.p. gerekend. Dit is inclusief het advies, recept & het toedienen van de vaccinaties voorafgaand aan de reis. Een herhaalvaccinatie binnen een jaar (bv. hepatitis A) bedraagt € 15,-. Ee herhaalrecept bv. voor malariatabletten als u weer naar hetzelfde gebied reist kost € 12,50.
Bij het ophalen van het recept dient u direct contant af te rekenen. De kosten voor de vaccins en de malariatabletten worden in de apotheek in rekening gebracht, u kunt  hier ook terecht voor uw overige reisapotheek. Deze kosten worden vaak (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering, raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis. U kunt ook in het gezondheidscentrum terecht voor een Gele Koorts-vaccinatie en de bijbehorende officiële stempel.

Vaccinaties
  • Persoonlijke gegevens
  • Reisgegevens
  • Landen
  • Medisch
  • Overzicht
0% Compleet
1 of 5

Stap 1 - Uw persoonlijke gegevens

Kopie vaccinatieboekje
Maximale uploadgrootte: 8.39MB

Contactgegevens

Gezondheidscentrum Merenwijk
Rosmolen 2
2317 SJ Leiden

Waar vindt u ons?

GCM Leiden

Inschrijven nieuwsbrief

Ja, ik wil de nieuwsbrief van het Gezondheidscentrum ontvangen.

Copyright © 2020-heden Gezondheidscentrum Merenwijk