Skip to main content

Huisartsenpraktijk 6 oktober beperkt bereikbaar

Donderdag 6 oktober is de huisartsenpraktijk vanaf 12.00 uur telefonisch alleen voor spoedgevallen bereikbaar.
Een deel van de huisartsen, assistentes en praktijkverpleegkundigen neemt deel aan de landelijke manifestatie ‘Korten maakt meer kapot’. Huisartsen en hun medewerkers zijn bang dat zij volgend jaar de dienstverlening aan hun patiënten moeten verminderen, omdat de minister van Volksgezondheid een bezuiniging van 20.000 euro voor iedere huisartsenpraktijk wil doorvoeren. In totaal gaat het om een bezuiniging van 132 miljoen. Huisartsen en praktijkpersoneel willen de minister en ‘politiek Den Haag’ wakker schudden en duidelijk maken dat deze bezuiniging tot slechtere zorg zal leiden.

Patiënt uiteindelijk de dupe
Een bezuiniging  van 20.000 euro is voor iedere huisartsenpraktijk te groot om zomaar even op te vangen. Wij komen daarom tot de volgende conclusies:

  • Huisartsen en hun medewerkers zijn meer zorg gaan leveren en de extra kosten daarvan worden nu weer door de minister teruggehaald.
  • Huisartsen en hun medewerkers moeten door deze bezuinigingen noodgedwongen de kosten terugschroeven en kunnen daardoor minder zorg geven.
  • Patiënten worden daardoor eerder doorgestuurd naar het ziekenhuis, waardoor u veel meer tijd kwijt bent.
  • Meer ziekenhuisbezoek leidt tot duurdere zorg.
  • En duurdere zorg leidt onherroepelijk tot een verhoging van de premie die u moet betalen.