Skip to main content

Opvoedbureau

Het Opvoedadviespunt (voorheen Opvoedbureau) is tot maart 2013 gevestigd op een andere locatie: Bernhardkade 36.
Vanaf maart 2013 neemt het zijn intrek in het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin in de Brede School Leiden Noord, Arubapad 52 (schuin tegenover het winkelcentrum aan de Surinamestraat).

Steuntje in de rug voor ouders

Bij het opvoedbureau kunt u terecht voor vragen over gedrag, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.
Opvoeden is geen eenvoudige taak en kan vragen, twijfels en zorgen oproepen. Met iemand praten kan dan helpen. Samen dingen op een rijtje zetten om een antwoord of oplossing te vinden. Daarvoor is het opvoedbureau.

Hoe gaat het in zijn werk?

U belt naar de klantenservice van de GGD Hollands Midden. Daar neemt men uw naam en telefoonnummer op en geeft deze door aan de medewerkers van het opvoedbureau. Deze bellen u binnen een week terug om een afspraak te maken voor een gesprek op het Gezondheidscentrum. Hier is iedere dinsdagochtend spreekuur. Als u beslist niet op dinsdagochtend kan is het mogelijk een afspraak op een andere plek in de stad te maken.
Een gesprek duurt ongeveer een uurtje, het is gratis en vindt plaats zonder uw kind(eren). Na het eerste gesprek kunnen meerdere volgen, met een maximum van zes keer.

Voor veel ouders zijn één of enkele gesprekken voldoende om weer goed verder te kunnen. Zo nodig kan de pedagogisch adviseur u ook helpen met het vinden van andere passende hulp of ondersteuning.

E-consult

Ouders, andere opvoeders en jongeren kunnen ook rechtstreeks een vraag per email stellen aan de medewerker van het opvoedbureau: cjgopvoedadviespunt@ggdhm.nl