Skip to main content
de-overhandiging

Wethouder van Gelderen reikt kwaliteitscertificaat uit aan Gezondheidscentrum Merenwijk

de-overhandigingTijdens een feestelijke borrel in Gezondheidscentrum Merenwijk op 13 mei jl. ontving directeur Jan van der Plaat van Gezondheidscentrum Merenwijk uit handen van wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn, Roos van Gelderen, het HKZ-certificaat ‘Multidisciplinaire Eerstelijnssamenwerkingsverbanden’.

Gezondheidscentrum Merenwijk is hiermee het eerste gezondheidscentrum in Nederland dat in het bezit is van dit certificaat voor niveau 2.

In maart 2011 is het gezondheidscentrum geauditeerd door de onafhankelijke certificerende instelling Lloyd’s Register Quality Assurance uit Rotterdam voor de  HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector)-norm: ‘Multidisciplinaire Eerstelijnssamenwerkingsverbanden’. Gezondheidscentrum Merenwijk is gecertificeerd voor de niveaus 1 en 2 en dit houdt in dat zij haar zaken intern goed op orde heeft, de cliënten centraal stelt in de keten van zorgverlening (zorgprogramma’s) en betrouwbare resultaten kan presenteren.

Binnen Gezondheidscentrum Merenwijk zijn diverse zorgprogramma’s ontwikkeld: ‘Diabetes Mellitus’, ‘COPD’, ‘Cardiovasculair Risicomanagement’, ‘Klachten bewegingsapparaat’, ‘Hartfalen’, ‘Geestelijke Gezondheidszorg’, ‘Structurele zorg voor kwetsbare ouderen’, ‘Bekkengerelateerde klachten’ en ‘Jeugd en Gezin/ Kindermishandeling’. In deze zorgprogramma’s staan de onderlinge afspraken voor behandelingen en begeleiding die de verschillende zorgverleners leveren. Op deze wijze wordt optimaal samengewerkt en weet de cliënt waar hij/zij aan toe is.