Skip to main content

Vergoeding diëtist bij ondervoeding en overgewicht

Z&Z heeft besloten om de vergoeding van dieetadvisering in de Aanvullende Verzekering uit te breiden: dieetadvisering in het kader van ondervoeding en overgewicht wordt vanaf 1-1-2012 gedeeltelijk vergoed. Het gaat hierbij om een overbruggingsjaar en geld dus alleen in 2012. De vergoeding ziet er als volgt uit:

  • Patiënten met de diagnose Diabetes Mellitus, COPD en Cardiovasculair Risicomanagement, krijgen dieetadvisering/ coaching vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Patiënten die niet onder bovenstaande diagnose vallen, kunnen mogelijk via hun aanvullende verzekering dieetadvisering vergoed krijgen. Bij een aantal zorgverzekeraars wordt dieetadvisering nog wel vergoed vanuit het aanvullende pakket (o.a. Menzis, Azivo, CZ, Delta Lloyd, de Goudse, de Friesland, IZA, Interpolis, Ohra, ONVZ, Unit Insuurance). Diverse andere zorgverzekeraars met uitgebreide aanvullende pakketten (“Top”/”4 sterren”) vergoeden ook dieetadvisering.
  • Patiënten verzekerd bij Z&Z, met de diagnose overgewicht en ondervoeding, een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor de dieetadvisering
  • Mocht een van bovenstaande punten niet van toepassing zijn op de patiënt, dan komt de patiënt in het particuliere tarief van 15,13 euro per kwartier.