Skip to main content

Belangrijk nieuws bereikbaarheid Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Merenwijk

Vanaf 8 mei 2023 is er in het telefonische contact een verandering ingevoerd bij de huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Merenwijk.

Tussen 8 en 10 uur zullen huisartsen vragen beantwoorden en indien nodig een afspraak voor u inplannen voor beoordeling op de praktijk.

Dit kan betekenen dat u op het spreekuur wordt ingepland van een arts, huisarts, (gespecialiseerd) verpleegkundige of een praktijkassistente. Indien nodig wordt een huisarts gevraagd mee te beoordelen.

 

Om tussen 8 en 10 uur de artsen voor echt medische vragen beschikbaar te houden, vragen we u uitdrukkelijk om alleen de ‘doktersvragen’ aan hen te stellen. Voor overige vragen kunt u bij de assistente terecht.

 

Met deze nieuwe werkwijze hopen we onze toegankelijkheid te kunnen waarborgen in een tijd van toenemende zorgvragen en steeds minder beschikbaarheid van zorgverleners. Wij waarderen uw begrip hiervoor.

 

Online afspraken

Via MGn (MijnGezondheid.net) kunt u online een afspraak maken voor kleine kwalen of langer bestaande klachten. Het aantal plekken dat hiervoor beschikbaar is, is bewust beperkt gehouden. Als we meer plekken hiervoor beschikbaar stellen, houden we onvoldoende plekken over voor mensen die op korte termijn gezien moeten worden.

 

E-consulten

Bij minder dringende vragen kunt u gebruik maken van een e-consult via MGn. Deze worden uiterlijk binnen 1 week door de arts beantwoord.

 

Thuisarts.nl

Het kan helpen om thuisarts.nl te raadplegen voordat u contact opneemt met de huisartsenpraktijk. Deze site bevat nuttige informatie over de meest voorkomende klachten in de huisartsenpraktijk. Soms zijn uw vragen dan al beantwoord. Ook kan het u helpen bij uw contact met ons.

 

Moetiknaardedokter.nl

Soms is het lastig te bepalen of u de huisarts moet bellen. De website en app moetiknaardedokter kan u hierbij helpen. Doorloop – voordat u ons belt – eerst de vragen op de website of de app. Zo ontvangt u direct een betrouwbaar advies dat is goedgekeurd door het Nederlandse Huisartsen Genootschap.

 

Voor u betekent dit dat u een ander keuzemenu krijgt

 

Kies 1 voor spoed

Kies 2 voor een herhaalrecept

Kies 3 voor de assistente (8.00-10.00 & 10.30-12.45 & 13.15-16.00)

Kies 4 om de huisarts te spreken (8.00-10.00)

Kies 9 voor intercollegiaal overleg

nieuwsbrief