Skip to main content

ZwangerFit

Van harte gefeliciteerd! Je bent zwanger of misschien net bevallen!

Rondom de zwangerschap komen er veel veranderingen op je pad, maar ook lichamelijk moet je veel doorstaan. De één heeft veel pijntjes hier en daar, de andere vrouw is moe en futloos. Elke zwangerschap is anders en wordt anders ervaren. Daarom is het voor iedereen fijn om hier in ondersteund te worden, maar vooral om ook te kunnen genieten van deze leuke periode in je leven!

ZwangerFit® is een landelijk concept, ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB). Het is gericht op gezond en actief zwanger zijn én snel maar verantwoord in conditie komen na je bevalling.
Professionele begeleiding is noodzakelijk. Zwangerfit® mag daarom alleen gegeven worden door een speciaal daarvoor geschoolde fysiotherapeut.

De actieve lessen worden afgewisseld met theorielessen waarbij alle onderwerpen rondom de zwangerschap besproken worden.

Ben je zwanger of net bevallen en is je interesse gewekt in ZwangeFit® en wil je meer informatie? Neem dan even contact op met de afdeling fysiotherapie. Bel 071-5212286 of loop even langs de balie.

Ook als je door de zwangerschap klachten hebt gekregen aan bijvoorbeeld  je bekken en/of je lage rug, dan kun je gewoon meedoen!

Tip: ZwangerFit® is een door zorgverzekeraars erkende zwangerschapscursus. Kijk even in je polis hoeveel er vergoed wordt.

Nadine van der Biezen, fysiotherapeut.