Skip to main content

Yogalessen in Gezondheidscentrum Merenwijk

In maart 2016 is yogadocente Iris Wassenburg gestart met het geven van drie verschillende yogalessen in Gezondheidscentrum Merenwijk. Deze lessen worden gegeven in de oefenruimte van de fysiotherapiepraktijk op maandagavond.
Een strippenkaart voor 10 lessen kost €90.

Kom een keer langs voor een gratis proefles en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen. Aanmelden kan via irisyoga@live.nl. Tot ziens!

Hatha Yoga 55+ yoga (17.00-18.00u)
Een toegankelijke les
in een rustig tempo: gewoon ‘met beide benen op de grond’. Perfect om (weer) te beginnen met bewegen. De les wordt in Hatha-stijl gegeven. U wordt u bewust van uw lichaamshouding en ademhaling. Er is genoeg ruimte voor ontspanning en plezier! En u bent nooit te oud om te beginnen.

Vinyasa Yoga (19.00-20.00u)
Een geweldige yogales om je spieren te versterken en verlengen op een leuke manier! Vinyasa yoga is een dynamische, uitdagende vorm van yoga. Houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een ‘flow’. Kernwoorden zijn: kracht, concentratie, coördinatie, flexibiliteit, balans en ontspanning. Deze yoga-stijl is tevens een mooie aanvulling op vele sporten, o.a. fitness/ krachttraining en sporten waarbij het lichaam asymmetrisch wordt gebruikt.

Hatha Yoga – voor de avond – (20.15-21.15u)
Hatha yoga is de klassieke vorm van Yoga, zoals de meeste Nederlanders het kennen. Hatha betekent verbinding tussen de energie van de zon ha en maan tha. Als er evenwicht is, is er balans. Tussen kracht en zachtheid, tussen inspanning en ontspanning. Deze les is geschikt voor mensen die op hun eigen niveau willen bewegen en tot rust willen komen. We sluiten de les af met een korte ontspanning. Een prima afsluiting van een drukke dag!