Skip to main content

Weegschaal

Wij werken met de weegschaal Tanita DC- 360 Total Full body composition analyzer. Deze weegschaal meet veel meer dan alleen het gewicht! De weegschaal geeft binnen enkele seconden een duidelijk overzicht van de lichaamssamenstelling.

De weegschaal meet het lichaamsgewicht in kg, het vetpercentage, vetmassa in kg, vetvrije massa in kg, spiermassa in kg, lichaamsvocht in kg, lichaamsvocht in percentage, botmassa, Basal Metabolic Rate oftewel het rustmetabolisme, de metabolische leeftijd (je ‘echte’ leeftijd), vicerale vet waarde (vet rondom de organen) en de BMI (Body Mass Index)!

Met deze meting ontstaat een goed beeld van de lichaamssamenstelling, hieruit kunnen we aflezen of het lichaam uit de juiste verhoudingen bestaat. Deze meting kan gebruikt worden voor mensen die willen afvallen, aankomen maar er zit ook een atletische meetfunctie op voor sporters. Na aanpassingen in je voedings- en bewegingspatroon kunnen de verschillen in je lichaamssamenstelling bekeken worden.

Na de meting ontvang je een uitdraai (op een bonnetje) van je waarde, zodat je de resultaten thuis rustig nog een keer kan nalezen.

Hoef je (nog) niet naar een diëtist maar ben je wel nieuwsgierig of je een gezonde lichaamssamenstelling hebt en wat jou ‘echte leeftijd’ is dan kan je een afspraak maken voor een eenmalig weegconsult.

* Let op deze meting is niet geschikt voor iemand met een pacemaker.