Skip to main content

Vertrek Karin Anthonissen

Per 1 april heb ik de maatschap fysiotherapie na 20 jaar verlaten. Met veel plezier ben ik werkzaam geweest in het gezondheidscentrum en ik zal mijn centrumcollega’s echt missen.
Wat ga ik doen? Zoals een aantal van u al weet ben ik in 2009 begonnen met de
Master opleiding voor bekkenfysiotherapeut. Het was in 1992 dat dokter Verhage en Alexandra Spelt naar aanleiding van een bijeenkomst van de Landelijke Huisartsen Vereniging enthousiast terugkwamen en aangaven dat er met fysiotherapie iets te doen was aan ongewenst urineverlies. Het was in deze tijd dat mijn interesse in de fysiotherapie rondom het bekkenbodem gebied werd gewekt. Na diverse nascholingen te hebben gedaan, heb ik besloten mij te specialiseren tot bekkenfysiotherapeut. Na mijn opleiding zal ik ook de kinderbekkenfysiotherapie opleiding gaan volgen.

Het aandachtsgebied van de bekkenfysiotherapeut ligt dan ook niet alleen op ongewenst urineverlies, maar ook op ongewenst ontlastingsverlies, pijn bij het vrijen, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, verzakkingsproblematiek, obstipatieklachten en nog veel meer. Ook mannen hebben een bekkenbodem.
Binnen gezondheidscentrum Merenwijk kunnen cliënten met bekkengerelateerde klachten nog steeds terecht bij fysiotherapeut Alexandra Spelt.
De komende tijd ga ik in Leiderdorp een eigen bekkenfysiotherapiepraktijk
beginnen.
Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, en misschien tot ziens!

Karin Anthonissen, fysiotherapeut