Skip to main content

Cursussen Maatschappelijk Werk 2013

Groepsaanbod Kwadraad najaar 2013

–          Baas over mijn portemonnee
Cursus voor vrouwen, om te leren hoe om te gaan met hun administratie en financiën.
Start: medio November 2013
–          Papier hier
De workshop is voor iedereen die ondersteuning wil bij het ordenen en bijhouden van hun administratie.
Start: Open inloopgroep, iedere dinsdag om 15.00 uur.
–          Communiceren met je partner
De cursus is voor paren die ontevreden zijn over hun relatie en niet weten hoe ze het samen leuker kunnen krijgen; regelmatig dezelfde soort ruzies/conflicten met elkaar hebben; wel samen verder willen, maar niet op de manier hoe het nu gaat.
In de communicatiegroep voor paren leren deelnemers beter met elkaar te communiceren. Deelnemers doen nieuwe ervaringen op met behulp van individuele-, paar en groepsoefeningen.
Start: 29 Oktober 2013
–          Workshop ouders van pittige pubers
De cursus is voor ouders die wat extra ondersteuning willen bij de opvoeding van hun puber. In de cursus komen de volgende vijf opvoedingsvaardigheden aan bod; Liefdevol opvoeden en betrokken blijven bij je kind, Positieve feedback geven, Samen problemen oplossen, Grenzen stellen en toezicht houden.
Start: 29 Oktober 2013
–          KIES Kinderen in echtscheidingssituaties; basisonderwijs en voortgezet onderwijs.
De spel- en praatgroep KIES helpt kinderen van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Tijdens de spel- en praatgroep leren kinderen de scheiding beter te begrijpen. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten.
Start: 29 Oktober 2013
–          Sociale vaardigheidstraining voor jongeren (12-17 jaar)
In deze training leren jongeren aan de hand van rollenspellen en houdingsoefeningen meer inzicht te krijgen in eigen gedrag en leren ze assertiever te zijn.
Start: 28 Oktober 2013
–          Assertiviteitsgroep voor jonge vrouwen 18-28 jaar. Start: 22 Oktober 2013
Vrouwengroep met accent op assertiviteit vanaf 28 jaar. Start 18 september 2013
Assertiviteitsgroep voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Start 8 oktober 2013
In de assertiviteitscursus leren vrouwen inzicht te krijgen in eigen gedrag en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen. In de groep worden ervaringen uitgewisseld, krijgen vrouwen oefeningen, huiswerkopdrachten en schriftelijke informatie.
–          Assertiviteitsgroep voor ouderen
De cursus is voor mannen en vrouwen van 70 jaar en ouder die assertiever willen worden. Veel ouderen voelen zich onzeker in het contact met anderen. Die ander kan een hulpverlener, arts, maar ook een bekende zijn. Denk aan familie, kennissen, vrienden of buren. Voor ouderen die geneigd zijn datgene te doen wat anderen zeggen en vinden of steeds bezig zijn met wat anderen vinden of denken van hetgeen wat ze zeggen of doen.
Start: 1 Oktober 2013
–          Over grenzen
De training is bestemd voor vrouwen die over hun grenzen gaan of teveel investeren in hun relatie. Deelnemers leren om zich meer op zichzelf te richten, het zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen in relaties. Ook kunnen deelnemers inzicht krijgen in partnerkeuze en de manier waarop de deelnemer zich opstel in een relatie.
Start: 7 Oktober 2013
–          Met alle geweld in een relatie in samenwerking met GGZ (aanmelden via GGZ preventie 071-8908169)
Deze cursus is voor vrouwen die in een relatie te maken hebben of hebben gehad met (verbaal) geweld. U leert inzicht te krijgen in de spiraal van geweld. Ook gaat u aan de slag met sociale vaardigheden en leert u grenzen stellen.
Start: 24 Oktober 2013.
Informatie en aanmelden: via www.kwadraad.nl of 088-9004000.