Skip to main content

Huisarts Daphne Mous

Sinds januari dit jaar werkt huisarts Daphne Mous als duo samen met dokter Muis.

De gelijkenis in naam is toeval?” Inderdaad volledig toeval, wij zijn geen familie! Maar het is wel een grappig gegeven. Patiënten maken er ook wel opmerkingen over. Op dit moment werk ik overigens nog als waarnemer binnen de praktijk, maar mijn doel is om uiteindelijk samen met dokter Muis een volwaardig duo te vormen.”

Daphne is 33 jaar en woont samen met haar vriend en twee katten in Leiden. “Leiden is bekend terrein. Ik heb hier ook de huisartsopleiding gevolgd. Voor die tijd werkte ik enkele jaren bij de kinderchirurgie in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar ben ik ook gepromoveerd. Verder heb ik enkele maanden bij GGZ Rivierduinen in Leiden gewerkt.”

In haar vrije tijd zit deze sportieve huisarts zelden stil. “Ik geniet van verschillende soorten sporten. Dat varieert van zeilen, voetbal, hardlopen tot tennis en duiken. Ook in mijn werk heeft het bewegingsapparaat mijn speciale aandacht. Ik vind het leuk en belangrijk dat ik als huisarts patiënten net iets meer advies kan geven op dit vlak.”