Skip to main content

Een nieuw gezicht: Emmi Velema praktijkverpleegkundige

Sinds half juni is Emmi Velema in dienst gekomen als praktijkverpleegkundige. Hiervoor werkte zij als verpleegkundige in het LUMC. Emmi is er op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Tijd om nader kennis te maken….

Deze 33 jarige jonge moeder (dochter van 1) heeft een pittig  jaar achter de rug. Ze werkte op de Covid afdeling van het LUMC. ‘Het was inderdaad heel zwaar en ik heb dan ook bewust gekozen om het ziekenhuis te verlaten en in een huisartsenpraktijk te gaan werken. Het lijkt me fijn om een meer langdurige band met mensen op te bouwen en om nieuwe dingen te leren. Ook het werken in een kleinschaligere praktijk vind ik prettiger. Dat is heel wat anders dan zo’n grote organisatie als het LUMC. Emmi heeft de meeste affiniteit met de ouderenzorg.  ‘Nadat ik als wijkverpleegkundige werkzaam was bij ActiVite heb ik de geriatrie opleiding in het LUMC gevolgd. Daar ligt wel mijn hart.’ Al een beetje gewend? ‘Het is best wel anders dan het werken op een verpleegafdeling. Er komt meer medische kennis aan te pas dan ik in het ziekenhuis nodig had. In het ziekenhuis ligt het medische deel vooral bij de dokter, maar nu moet ik er zelf meer mee aan de slag. Wel heel leuk! Ik heb dan ook veel zin in de opleiding tot POH somatiek dit najaar.

Naast Emmi start in september een tweede praktijkverpleegkundige: Bianca van den Broeck. Beide verpleegkundige gaan naast hun werk als praktijkverpleegkundigen de opleiding tot POH-somatiek volgen. Bianca stelt zich in de volgende nieuwsbrief aan u voor.