Skip to main content

Informatie-avond voor mensen die lijden aan de longaandoening COPD

Gezondheidscentrum Merenwijk en Medisch Centrum ‘t Joppe organiseren in samenwerking met de apotheken van de Merenwijk op 26 januari a.s. een voorlichtingsavond voor mensen die lijden aan de chronische longaandoening COPD.

COPD is een ziekte waarbij de luchtwegen blijvend vernauwd zijn en de longen steeds minder goed werken. De oorzaak is een voortdurende (‘chronische’) ontsteking van het slijmvlies van de luchtwegen. Hierdoor raken vooral de kleine vertakkingen van de luchtwegen blijvend beschadigd.

Op deze avond wordt voorlichting gegeven over de oorzaak en het beloop van de ziekte, maar vooral ook wat men er aan kan doen om de achteruitgang van de longen te vertragen en de algehele conditie te verbeteren. In de centra bestaat een samenwerking tussen de verschillende disciplines om patiënten hierin te begeleiden.

Deze voorlichtingsavond zal plaatsvinden op 26 januari in de “Regenboogkerk”, van 19.30 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de Apotheken Hulp der Mensheid en ‘t Joppe of de balie van een van de gezondheidscentra. Deelname is gratis.