Skip to main content

Voorlichtingsavond over botontkalking

De Zorgkoepel Merenwijk-Leiden organiseert op donderdag 26 september een voorlichtingsavond over botontkalking (osteoporose).

Botontkalking is een aandoening die langzaam begint, maar op den duur nare gevolgen kan hebben. Omdat er steeds meer ouderen in de Merenwijk wonen, neemt het voorkomen van deze aandoening hier toe. Het is een aandoening waarbij verschillende zorgverleners betrokken zijn.

Tijdens deze avond zijn er een aantal sprekers. Een huisarts, een diëtist, een fysiotherapeut en een apotheker vertellen over botontkalking en over voeding, beweging en medicatie hierbij. Hierna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen. Er is op deze avond tevens allerlei informatiemateriaal beschikbaar.

De voorlichtingsavond wordt gehouden op donderdag 26 september a.s. en vindt plaats in de “Regenboogkerk”, Watermolen 1, in de Merenwijk. De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen. U dient zich wel tevoren aan te melden via de apotheken Hulp der Mensheid of ‘t Joppe. Aanmelding kan tot en met woensdag 25 september. Deelname is gratis.

De Zorgkoepel Merenwijk-Leiden is een nieuw samenwerkingsverband dat bestaat uit Gezondheidscentrum Merenwijk, de huisartsen van Medisch Centrum ’t Joppe, de fysiotherapeuten van praktijk Zwanenzijde en de Merenwijkse apothekers. De koepel is opgericht om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Dat doen we door de zorg goed op elkaar af te stemmen en gezamenlijk projecten aan te pakken.