Corona

Corona informatie en vaccinatie 

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van het laatste nieuws.

Maatregelen vervallen

Alle coronamaatregelen zijn per 27 september 2021 vervallen. Binnen het centrum hoeft geen mondkapje meer te worden gedragen . Ook de looprichtingen en beperking van aantal zitplaatsen is vervallen en u kunt weer gewoon een afspraken maken aan de balie. Voelt u zich vooral vrij om voor uw eigen veiligheid wel een mondkapje te dragen, als u dat prettig vindt.

Corona

Heeft u klachten en wilt u zich laten testen op het coronavirus? Neem dan contact op met de GGD: 0800 12 02.

Heeft u algemene vragen over corona? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM 0800 13 51 of kijk op de website van het RIVM

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan op Thuisarts.nl om te lezen wat u kunt doen:

Vaccinatie

Uitnodigingen voor vaccinatie lopen voor iedereen – zonder een medische indicatie – via landelijke organisaties. Of u aan de beurt bent leest u hier.

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Voor nieuws vanuit onze praktijk raadpleeg onze website en/of meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Werkwijze in tijden van Corona

Voor alle disciplines geldt:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht
 • We hanteren in ons centrum de anderhalve meter afstand
 • Er wordt alleen op afspraak gewerkt
 • We vragen u om zoveel mogelijk alleen te komen
 • Ontsmet uw handen met de desinfectans bij de ingang
 • Er is éénrichtingsverkeer in de gangen
 • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het toilet.

Wanneer kunt u niet komen?

U kunt niet komen zonder een afspraak. Bij klachten van hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts, etc. wordt u niet toegelaten tot de praktijk. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

Fysiotherapie

Behalve de algemene maatregelen geldt voor fysiotherapie daarnaast het volgende:

 • U dient zelf handdoeken mee te nemen in een plastic tas.
 • U kunt geen gebruik maken van de kleedkamer, douche en toilet.
 • De praktijk is uitsluitend toegankelijk via de zij-ingang, aan de bibliotheek zijde.

Overige zorgverleners

Zowel voor een bezoek aan de diëtist, verloskundigen, psychologen en JGT geldt dat u alleen terecht kunt met een afspraak en gelden de algemene voorzorgsmaatregelen.

SCAL prikpunt

Voor een bloedafname kunt u terecht op werkdagen tussen 08:30 uur en 11:30 uur. Hiervoor dient u wel online een afspraak te maken via www.scal.nl. Afgifte van onderzoeksmaterialen kan tussen bloedafnames door. Voor onderzoeken zoals ECG’s, fundusfoto’s, longfunctiemetingen en 24-uursbloeddrukmeting, dient u telefonisch een afspraak te maken via 071-5160020.

De prikkamer is direct aan de linkerkant bij de hoofdingang (kamer 41). Tegenover deze kamer kunt u wachten op uw beurt.

 • Opleving Corona

  Helaas is een tweede “Coronagolf” een feit en heeft de overheid nieuwe maatregelen genomen. Dit heeft vooralsnog geen consequenties voor de zorgverlening in ons centrum. Natuurlijk nemen wij wel extra maatregelen. Alle zorgverleners dragen mondkapjes als zij binnen de anderhalve meter moeten werken. Tevens adviseert de overheid om in binnenruimte een mondkapje te dragen. Dat […]

  Lees verder

 • Coronavirus

  De uitbraak met het coronavirus in de regio Wuhan in China breidt zich uit. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het coronavirus kan longontsteking geven. Klachten hierbij zijn: keelpijn, koorts met verkoudheid, hoesten of moeilijk ademhalen. Virussen kunt u voorkomen […]

  Lees verder

 • Corona, wat als de spanning teveel wordt? Vraag hulp

  De huidige maatregelen waarin veel mensen thuiszitten en geen contact hebben met anderen, kunnen gevoelens van angst, spanning en eenzaamheid geven. Veel mensen vinden het soms moeilijk om het hoofd koel te houden in deze situatie en hebben op enig moment last van stress. Dit is een normale reactie op een abnormale situatie. De meeste […]

  Lees verder

 • Burenhulp in de Merenwijk

  Verschillende hulpvaardige wijkbewoners van de Merenwijk hebben laten weten graag iets te doen voor een buur die wat hulp nodig heeft. Die hulp kan van alles zijn: simpel boodschappen doen, de hond uitlaten, een wat lastiger spoedklus die noodzakelijk is, een luisterend oor zijn of praktische tips. Heeft u hulp nodig? Het meldpunt is bereikbaar […]

  Lees verder

  Contactgegevens

  Gezondheidscentrum Merenwijk
  Rosmolen 2
  2317 SJ Leiden

  Waar vindt u ons?

  GCM Leiden

  Inschrijven nieuwsbrief

  Ja, ik wil de nieuwsbrief van het Gezondheidscentrum ontvangen.

  Copyright © 2020-heden Gezondheidscentrum Merenwijk